Popis
KLASIFIKÁCIA: Červené víno D.O.C., suché
ODRODA: Cabernet Franc
CHUŤOVÉ A SENZORICKÉ VLASTNOSTI:
Bordovo-červený farebný odtieň, zrelá vôňa s tónmi bobuľového ovocia. V plnej stredne dlhej chuti nájdeme stopy čokolády, zeleného korenia a sladkého dreva. Ročník v plnej zrelosti.
ODPORÚČANIE K JEDLU:
dusené mäso na zelenine, ragú z diviny s cestovinami
SERVIS VÍNA: pri teplote 14 – 16 °C z kalicha objemu 550 ml v tvare širšieho, mierne uzavretého tulipánu.
FĽAŠOVÁ ZRELOSŤ: na vrchole zrelosti
Z DENNÍKA VINÁRA:
Nakvášanie na šupkách prebiehalo tradičným spôsobom v drevených vinifikátoroch 25 dní pri teplote 25 – 28 °C, mladé víno následne po vylisovaní dokvášalo v nerezových nádobách. Po dokvasení víno zrelo 8 mesiacov vo veľkých dubových sudoch.
Vinohradnícka oblasť: Friuli
Rok výsadby vinohradu: 2002 – 2010
Pôda: aluviálna, kamenistá
Alkohol: 12,5 % obj.
Typ fľaše: bordeaux
Uzáver: korok