Najnovšie trendy v oblasti stravovania hovoria o pribúdajúcom počte ľudí, ktorým nie je ľahostajné „z čoho je človek živý“.
A to doslovne!
Divinové delikatesy ELESKO Forest a víno ELESKO- ideálna kombinácia na chladné večery!
Mäso z diviny má veľa bielkovín, málo tuku a v porovnaní s bravčovým, hovädzím či kuracím mäsom , má viac vitamínu A i železa. ELESKO Forest ponúka okrem možnosti chovania zveriny a poľovačiek i mäso a delikatesy z diviny. O mäsové delikatesy a divinové pokrmy právom rastie záujem, keďže sú známe a obľubované najmä pre svoje špecifické arómy a výraznú chuť.
Práve k osobitej chuti červeného mäsa sa hodí i červené víno, a kombinácia produktov ELESKO a ELESKO Forest je ako stvorená na chladné jesenné večery. Nechajte si poradiť…
Dunaj D.S.C. ročník 2015
Chuť vína je komplexná, zaguľatená, prevláda v nej stopa višní v čokoláde a sladkého drievka, ktorá vznikla vďaka dlhému zreniu v dubových sudoch. Najlepšie chutí s pomaly pečeným chrbátom z daniela so lahodnou zemiakovou kašou.
Pinot Noir D.S.C. 2012
Nádherná granátovo-červená farba vína s elegantnou ovocnou vôňou po višniach, podčiarknutá korenitosťou, s nádychom vanilky získaným zrením v dubovom sude. Plnú vôňu vína ideálne doplní jelení chrbát na tymiáne s redukciou z červeného vína podávaný s hlivou a šalotkou.
Rosa polosladké D.S.C. 2013
Plná a bohatá ovocná chuť s vyšším obsahom extraktu, glycerolu a sladkých lahodných tanínov je vyvážená k vôni. V harmonickej dochuti s delikátnym zvyškovým cukrom sa objavujú tóny čerstvo upečeného slivkového osúcha. Polosladké, červené víno krásne doplní jelení guláš s borievkami podávaný s kysnutou knedľou.
Petit Merle (Merlot) barrique D.S.C. 2011
Chuť vína je komplexná, so zamatovým tanínom a sprevádzaná likérovou višňou. V jeho plnšej vôni nastupujú tóny zrelého bobuľového ovocia a sliviek, ktoré pekne dopĺňa nota vanilky a čerstvého toastu získaná dlhým zrením v barikových sudoch. Merlot je vhodné skombinovať s pomaly pečeným chrbátom z daniela s tekvicovým pyré.