Aké máte radi? Suché, či polosladké? Niekedy sa možno stretnúť s názorom, že suché vína sú lepšie. Ak Vám suché nechutí, nezúfajte. Technológie v ELESKO nám umožňujú vyrobiť kvalitné víno v oboch kategóriách.
Vychutnajte si ELESKO Pinot Noir Rosé. Je to víno svetlej staroružovej farby s iskrou do granátu. Nádherná ovocná vôňa pripomína košík zrelých čerešní, záhradných malín i marhúľ s notou kvitnúceho orgovánu. V lahodnej a stredne plnej perzistentnej chuti sa harmonicky spája obsah ovocných kyselín s prírodným zvyškovým cukrom.
Šarmantné ružové víno veľkej burgundskej odrody priťahuje nielen svojou sviežou aromatikou, ale aj stredne dlhou a dostatočne pevnou štruktúrou tela, ktorá vďaka kyselinám prinesie aj po troch rokoch dozrievania pekný degustačný zážitok.
Ak si dáte Pinot Noir Rosé ako aperitív, alebo k ovocnému šalátu, či k cheescake, neoľutujete. Víno dokonale prepojí jednotlivé chute.
Polosladká Pálava je víno sýtej žltozelenej farby po okrajoch so zlatou iskrou. Vôňou pripomína zrelé vinohradnícke broskyne a hrušky s nežnou stopou kvitnúcej ruže. Chuť je plná, stredne dlhá, bohatá na ovocné kyseliny, ktoré sú v rovnováhe so zvyškovým cukrom.
Obsahuje tóny tropického ovocia v zmesi manga, kiwi, marakuje, ale aj letnej Williamsovej hrušky a jemne pikantného muškátového orieška. Dochuť v spojení s alkoholom a zvyškovým cukrom zanecháva v ústach sladkastý pocit tepla.
Ročník 2015 bol kombináciou teplého suchého leta s chladnejšou a vlhkou jeseňou, ktorá umožnila zachovať optimálne kyseliny pri vysokom obsahu prírodných cukrov.
Pálava je skvelá ako jarný a letný aperitív. Výborná je i k špecialitám indickej a ázijskej kuchyne, ovocným šalátom, tvarohovým krémom s kúskami čerstvého ovocia a šľahačkou.