Suché či polosladké?

Aké máte radi? Suché, či polosladké? Niekedy sa možno stretnúť s názorom, že suché vína sú lepšie. Ak Vám suché nechutí, nezúfajte. Technológie v ELESKO nám umožňujú vyrobiť kvalitné víno v oboch kategóriách.

Vychutnajte si ELESKO Pinot Noir Rosé. Je to ví­no svetlej staroružovej farby s iskrou do granátu. Nádherná ovocná vôňa pripomí­na koší­k zrelých čerešní­, záhradných malí­n i marhúľ s notou kvitnúceho orgovánu. V lahodnej a stredne plnej perzistentnej chuti sa harmonicky spája obsah ovocných kyselí­n s prírodným zvyškovým cukrom.

Šarmantné ružové ví­no veľkej burgundskej odrody priťahuje nielen svojou sviežou aromatikou, ale aj stredne dlhou a dostatočne pevnou štruktúrou tela, ktorá vďaka kyselinám prinesie aj po troch rokoch dozrievania pekný degustačný zážitok.

Ak si dáte Pinot Noir Rosé ako aperitív, alebo k ovocnému šalátu, či k cheescake, neoľutujete. Víno dokonale prepojí jednotlivé chute.

Polosladká Pálava je ví­no sýtej žltozelenej farby po okrajoch so zlatou iskrou. Vôňou pripomí­na zrelé vinohradní­cke broskyne a hrušky s nežnou stopou kvitnúcej ruže. Chuť je plná, stredne dlhá, bohatá na ovocné kyseliny, ktoré sú v rovnováhe so zvyškovým cukrom.

Obsahuje tóny tropického ovocia v zmesi manga, kiwi, marakuje, ale aj letnej Williamsovej hrušky a jemne pikantného muškátového orieška. Dochuť v spojení­ s alkoholom a zvyškovým cukrom zanecháva v ústach sladkastý pocit tepla.
Roční­k 2015 bol kombináciou teplého suchého leta s chladnejšou a vlhkou jeseňou, ktorá umožnila zachovať optimálne kyseliny pri vysokom obsahu prí­rodných cukrov.

Pálava je skvelá ako jarný a letný aperití­v. Výborná je i k špecialitám indickej a ázijskej kuchyne, ovocným šalátom, tvarohovým krémom s kúskami čerstvého ovocia a šľahačkou.

Leave a Reply